Pe 8 decembrie are loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Asta este o informație pe care o știu, deja, mulți dintre români. Nu toți, dar suficient de mulți, totuși.

Ce nu s-a stabilit, încă, este data celui de-al treilea tur al prezidențialelor, care se va desfășura în același timp cu turul al doilea al parlamentarelor.

Vestea bună este că runda asta de alegeri nu va presupune mobilizarea întregii populații. În funcție de rezultatele tururilor anterioare, în turul final se vor califica fie PNL și USR, fie PSD și USR.

Cel mai probabil, însă, după cum arată sondajele, după alegerile oficiale din decembrie va avea loc adevărata unificare a dreptei, în suferință, jale și revigorare.


Deocamdată, pentru Ciucă, Lasconi, Geoană și Orban sărbătorile de iarnă vor veni mai devreme. Ciucă al nostru, cel puțin, pare hotărât să petreacă Sfântul Nicolae acasă, în sânul familiei, recuperând toți acei ani în care s-a jertfit pentru țară. După care, mahmur, se poate duce peste două zile, cu noaptea în cap, să voteze împotriva extremismului în turul al doilea al prezidențialelor.

Singurii care nu vor sta liniștiți, nu vor împleti șosete de lână, nu vor face prăjituri și nici nu vor împacheta cadouri sunt oamenii din eșaloanele doi, care vor fi foarte preocupați să ascută cuțite, să lustruiască topoare, să pilească furci și să planifice cât mai bine răscoalele interne din partide, astfel încât negocierile pentru formarea guvernului, din ianuarie, să-i prindă cât mai pregătiți și primeniți.

Că Drulă, Ghinea, Barna și o știucă se holbează la legendara rangă a partidului, așteptând ocazia să i-o trântească Elenei Lasconi peste mușuroiul de furnici din curte, nu mai reprezintă o noutate pentru aproape nimeni. Setea de răzbunare este atât de mare încât nici nu va apuca Moșul să termine de strigat „Ho-ho-ho“ că va și curge sânge sub pomul de Crăciun.


Mai interesant este ce se va întâmpla în cealaltă garnizoană, în vila Filipescu-Brâncoveanu din Modrogan 1. Într-un colț al sediului PNL, la lumina palidă a lumânărilor parfumate, poetul, prozatorul, prim-vicepreședintele și europarlamentarul Rareș Bogdan scrie, mototolește, iarăși scrie, iarăși mototolește și aruncă la coșul de gunoi al micii istorii. Până la urmă, însă, îi va ieși, va găsi tonul potrivit, cele mai bune cuvinte, cele mai meșteșugite, astfel încât atunci când va fi nevoit, cu securea plină de sângele generalului, să urce pe scena congresului și să accepte conducerea partidului Brătienilor, discursul să fie impecabil, emoțiile autentic mimate, lacrimile aproape sincere.

Până la urmă, „Bogdan“ începe cu aceeași literă ca „Brătianu“. E drept, și „Bolojan“, dar există și varianta împărțirii puterii, într-un fructuos tandem președinte de partid – premier al guvernului dominat de PSD.

Oricum ar fi, orice s-ar întâmpla, anul ăsta, de Ignat, se asomează generalul. (catavencii.ro)

Articolul precedentPuterea de cumpărare. Lupta regională se duce între Polonia şi România. Ungaria, cu toată reindustrializarea, e la nivelul Croaţiei, care n-are industrie şi se bazează pe turism
Articolul următorLista completă a medicamentelor care îi lasă pe șoferi fără permis. Substanțele din compoziție dau rezultat pozitiv la testul antidrog