Premierul Marcel Ciolacu se află astăzi în Bihor, unde a vizitat fabrica de cauciucuri a finlandezilor de la Nokian Tyres – investiție susținută de Guvernul României cu un ajutor financiar de 100 de milioane de euro.

De la ora 11.30, Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu antreprenorii locali, la sediul Prefecturii.


Într-o postare pe Facebook din această dimineață, Marcel Ciolacu a anunțat lansearea Planului Național pentru Marea Industrie.

Este cel mai important pachet economic de susținere a economiei, de circa 2 miliarde de euro, axat pe trei piloni principali.

Primul pilon este ”Schema de Sprijin pentru Investițiile Strategice” în industria de prelucrare, cu un buget de peste 500 milioane euro.

Al doilea pilon este Programul National de Sprijin pentru Marea Industrie din România. Este o schemă de ajutor de stat de 1 miliard euro pentru marile companii.

A treia componentă a planului înseamnă o schemă de ajutor de stat pentru companii care propun investiții în producția de materii prime industriale.

Dezvoltarea țării prin investiții mari în autostrăzi, școli și spitale este de fapt calea sigură pentru ca România să aibă o creștere economică importantă în următorii ani – a scris Marcel Ciolacu. (sursa)

Articolul precedentCând se încălzește în România. ANM a publicat prognoza pe următoarele patru săptămâni
Articolul următorFacebook: Marcel Ciolacu ‘is feeling fresh in Oradea, Romania’ (FOTO)