Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că PNL va depune la Senat, miercuri sau joi, o inițiativă de modificare a legii privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților.

peneliștii vor să completeze articolul 52, alin. 5 din legea 208, astfel încât partidele politice să poată susține pe listele lor și candidați independenți.

(5) “Nu se admit candidaturi independente pe listele de candidaţi depuse de partidele politice, alianţele politice sau alianţele electorale. Nu se admit nici liste de candidaţi independenţi.” – aceasta este forma actuală a articolului.

Potrivit surselor politice, acest articol se va completa cu o formulare care îi va permite președintelui României, Klaus Iohannis, să se înscrie ca independent în cursa pentru alegerile parlamentare.

Sursele mai spun că inițiativa legislativă ar urma să treacă de Senat săptămâna viitoare, iar apoi va ajunge și la deputați.

PSD înclină să susțină proiectul, mai spun sursele politice.

Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a evitat să spună clar – miercuri – dacă știe despre acest plan al colegilor săi de guvernare și din Parlament: ”Îmi cer scuze, nu am discutat, deoarece domnul Iohannis, presupun, că nu nu vrea că candideze pe listele PSD-ului.”

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre o eventuală candidatură la alegerile parlamentare, pentru Senat, din partea PNL.

Şeful statului a râs şi a răspuns: ”Multumesc!”. (sursa)

Articolul precedentCompania Gold Apollo a anunțat că pagerele care au ucis teroriști Hezbollah în Liban și Siria au fost fabricate în Ungaria!
Articolul următorȘefa useriștilor, Elena Lăsconi, îi face TRĂDĂTORI pe românii din străinătate! Fiica ei huzurește la Paris…