Compania taiwaneză Gold Apollo a anunțat miercuri că și-a autorizat marca pe pagerele care au explodat în Liban și Siria, dar că o altă companie cu sediul în Budapesta le-a fabricat.

Pagerele folosite de sute de teroriști ai grupului militant Hezbollah au explodat aproape simultan marți în Liban și Siria, omorând cel puțin nouă persoane și rănind peste 2.000.

Hezbollah și guvernul libanez au acuzat Israelul pentru ceea ce părea a fi un atac sofisticat de la distanță.

Pagerul AR-924 folosit de teroriști a fost fabricat de BAC Consulting KFT, cu sediul în capitala Ungariei, potrivit unui comunicat publicat miercuri de Gold Apollo, citat de Associated Press.

“În conformitate cu acordul de cooperare, autorizăm BAC să utilizeze marca noastră comercială pentru vânzarea produselor în regiunile desemnate, dar proiectarea și fabricarea produselor sunt exclusiv responsabilitatea BAC“, se arată în declarație.

Președintele Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, a declarat miercuri jurnaliștilor că societatea sa a avut un acord de licență cu BAC în ultimii trei ani, dar nu a furnizat dovezi ale contractului. (sursa)

Articolul precedentOPINII. ‘Fractură’ în propaganda lui Bolojan: Nu lasă CJ Bihor ca să fie premier (!!), dar pleacă – în propriile cuvinte – să se odinească în Senat? Alături de Iohannis? / În 2021, Bolojan spunea că s-ar retrage la odihnă în Parlament pentru că la Guvern ar avea o mare șansă să rateze. Cam fricos…
Articolul următorDupă Ciucă, îl va salva PSD și pe Klaus? / PNL a scris amendamentul de modificare a legii în Parlament, ca să-l facă pe Klaus Iohannis parlamentar și președinte al Senatului! / Iohannis: ”Multumesc!”