Premierul a declarat, joi, 22 august, după întâlnirea cu preşedinta Comisiei Europene, că Guvernul va propune Executivului european un acord pe 7 ani prin care România să se poată dezvolta economic prin investiţii, dar şi să se reducă deficitul bugetar.

Ciolacu a precizat că preşedinta aleasă a Comisiei Europene a înţeles eforturile făcute de România pentru a se dezvolta şi ţinta ambiţioasă pe care o avem pentru investiţii în acest an, de 120 de miliarde de lei.

”Am avut astăzi o discuţie extrem de constructivă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care am abordat atât priorităţile viitoarei Comisii Europene, cât şi aşteptările României din partea Uniunii Europene, stadiul implementării PNRR şi nominalizarea comisarului european din partea României”, a scris premierul Ciolacu pe Facebook.

”Mă bucură faptul că preşedinta aleasă a Comisiei Europene a înţeles eforturile făcute de România pentru a se dezvolta şi ţinta ambiţioasă pe care o avem pentru investiţii în acest an – 120 de miliarde de lei”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul arată că concluzia discuţiilor a fost ”că ţara noastră trebuie să profite de contextul actual şi de oportunităţile de finanţare europene pentru a se dezvolta şi creşte nivelul de trai al românilor”.

”În acest sens, vom propune Executivului european un acord pe 7 ani prin care putem să ne dezvoltăm economic prin investiţii, dar şi să reducem deficitul bugetar al României”, a menţionat premierul Ciolacu. (sursa)

Articolul precedentMarcel Ciolacu l-a propus pe Victor Negrescu pentru funcția de comisar european. „Acest atribut este exclusiv al primului ministru”
Articolul următorTop 15 sectoare de activitate cu cele mai multe joburi neacoperite: producţia de energie, sectorul financiar-bancar şi administraţia publică sunt printre primele din clasament. Industria prelucrătoare caută 8.000 de oameni pe care să-i angajeze