Din adâncimea șezlongului său bruxellez, în care zace toată ziua și întoarce menta pe toate fețele, frecționând-o științific între degete și mai ales în palme, Casnicul Crin Antonescu, soțul întreținut al Adinei Vălean, ne-a spus că Ciucă nu e bun (ceea ce știam și noi). Dar nu s-a putut abține, a venit, de parcă i-ar fi cerut-o cineva, și cu soluții. Mult mai buni candidați la președinția României, spune din Belgia Crin Antonescu, ar fi Hellvig sau Bolojan.

Pe Hellvig a sărit, din prima, să-l doboare însuși Dănuț Tăpălagă. Cică e securist. Normal că e. Coldea, care-l mângâia pe Dănuț pe creștet, lustruindu-i chelia, și-l gâdila sub gușuliță, erectându-i orgoliul, nu era securist. Nu era nici un dușman al democrației, un sforar sinistru care lua bani de la oameni de afaceri pentru a-i salva de dosarele inventate tot de el. Nu, Coldea era un om de treabă, care-l invita pe Dănuț la el pe canapea, să se sfătuiască. Hellvig n-a făcut asta, deci este securist.

Bolojan, însă… Despre Bolojan, Dănuț nu s-a exprimat. Ceea ce, cumva, echivalează cu o binecuvântare venită din partea G4. Cum, de altfel, tăcerile profunde care înconjoară realele fapte de arme ale lui Bolojan sunt tot atâtea binecuvântări date de mainstream media oricărei candidaturi, la orice, a domnului Bolojan.

Căci nimeni, nici măcar Nicu Ciucă, n-a cheltuit în ultimii opt ani atât de mulți bani pentru promovarea proprie precum a cheltuit Ilie Bolojan. Folosind o asociație înființată și finanțată de Primărie și de Consiliul Județean, unde banii vin fără număr din aceste două surse, APTOR pe numele său, Ilie Bolojan a ajuns, contra unor sume care deja se apropie de pragul psihologic de zece milioane de euro, să fie panaceul universal al tuturor problemelor României.

Oradea este un oraș modernizat cu betoane, din care viața începe să lipsească din ce în ce mai mult.

Dar nu-i nimic, în pozele măiastre ale influencer-ilor și în interviurile luate de aceștia, lucrul ăsta nu se vede. Cum nu se văd nici spațiile comerciale goale din chiar centrul orașului. Cum nu se vede nici nivelul de trai scăzut al orașului și al întregului județ, cum nu se vede nici faptul că populația Oradei continuă să scadă de la an la an, de la recensământ la recensământ.

Oamenii, sătui de bunăstarea adusă de Bolojan, fug pur și simplu să-și astâmpere foamea, la muncă, în străinătate.

Și totuși, nu putem decât să sperăm. O mișcare Băsescu –Stolojan, Kamala Harris – Joe Biden ne-ar putea pune în fața faptului împlinit: răul cel mai mic de anul acesta să fie providențialul Bolojan.

Ceea ce ar fi prima mișcare cu adevărat avantajoasă pentru orădeni și bihoreni, de când a ajuns Bolojan să ocupe funcții înalte prin politică, pentru că din Oradea și, în general, din județul Bihor se fuge mai ușor în străinătate decât din multe alte părți ale țării. (catavencii.ro)

Articolul precedentCele 8 greșeli pe care le faci în fiecare zi și care ar putea explica de ce ești obosit tot timpul
Articolul următorCOD ROȘU de caniculă în Bihor!