Ieri, în sala Filarmonicii din Oradea, cei 400 de delegați desemnați – aleși locali veniți din tot județul – au votat noua conducere a PSD Bihor.

Conferința județeană a PSD s-a desfășurat sub semnul unității și al consensului, încheind astfel o perioadă tulbure din istoria organizației, declanșată acum mai bine de un an și jumătate de o serie de persoane aflate probabil sub influența unor alte partide sau lideri politici.

Scopul declarat al PSD Bihor este acum câștigarea alegerilor parlamentare și a celor prezidențiale în județ.

Conducerea națională a PSD a fost reprezentată de către ministrul Transporturilor și prim-vicepreședintele PSD la nivel național, Sorin Grindeanu, dar și de Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Chirurgul Aurel Mohan, din postura de singur candidat, a fost ales președinte al PSD Bihor, iar în funcția de prim-vicepreședinte a fost ales chirurgul și profesorul Florian Bodog, senator PSD.

Președintele ANFP, Felix Cozma, a fost ales în funcția de secretar executiv.

Vicepreședinții PSD Bihor sunt: deputatul Ioan Mang (cel mai longeviv președinte al PSD Bihor), subsecretarul de stat Gabriel Ghilea, subprefectul Emilian Pavel, inspectorul școlar general adjunct Nicolae Avram, precum și primarii Florin Cazan (Țețchea), Sorin Sarca (Borod), Ioan Purge (Gepiu), Daniel Curta (Cărpinet), Dumitru Togor (Ineu), Daniel Avrămuț (Tulca), Adrian Ștefănică (Remetea), Iarko Segheciu (Derna), Ioan Mughiuruș (Batăr), Silviu Petrița (Copăcel) și Cristian Laza (Sânmartin). Vicepreședinți ai PSD Bihor au fost aleși și Bujor Chirilă (consilier județean și fost primar) și Florian Oros (consilier județean).

În data de 24 august, social democrații din toată țara se vor reuni la București, cu ocazia Congresului PSD, pentru a alege conducerea partidului dar și pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale.

Articolul precedentCum s-a dezvoltat spiritul antreprenorial în ultimul deceniu (GRAFIC)
Articolul următorBoardingPass.ro: Zboruri misterioase, DIRECTE, între Satu Mare și Washington DC! Acum câțiva ani a fost implicată și LOT Airlines