Roşiile româneşti, la control! Inspectorii de la Ministerul Agriculturii iau probe de la legumicultorii înscrişi în Programul Tomata. Vor să vadă dacă s-au folosit substanţe interzise, care grăbesc procesul de creştere. Cultivatorii verificaţi vor putea merge cu marfa la piaţă după ce rezultatele analizelor arată că legumele lor sunt “curate”.  Cei prinşi că nu respectă regulile riscă să rămână fără subvenţii. 

După scandalul izbucnit la Buzău, unde trei producători au fost prinşi că forţau creşterea tomatelor cu substanţe interzise în România, controalele s-au intensificat în toată ţara. 

Cei care folosesc substanțe periculoase riscă să rămână fără subvenții

Ministrul Agriculturii îi avertizează pe legumicultori că vor fi tăiaţi de pe lista de subvenţii dacă nu respectă regulile. 

Petre Daea, ministrul Agriculturii“Monitorizăm fermierii care cultivă legume. Îi urmărim cum aplică tehnologiile să ne asigurăm că produsele respective sunt de calitate și nu au influență asupra sănătății umane.” 

Roşiile care s-au copt în solarii vor ajunge în pieţe şi, implicit, în farfuriile românilor, doar după ce analizele de laborator vor arăta că nu sunt periculoase. Rezultatele sunt gata, în medie, în trei zile. (sursa)

Articolul precedentCe este “oraşul de 20 minute”. Proiectul care încurajează mersul cu autobuzul şi lăsatul maşinii acasă pentru a combate poluarea localităţilor
Articolul următorMarea Neagră, mai bogată în gaze decât se credea: Austriecii de la OMV Petrom cred că pot extrage singuri 50 de miliarde de metri cubi, cu 50% din proiect