Mulți români sunt îngrijorați de scumpirile din ultima perioadă. Unii fac cu greu față cheltuielilor și sunt preocupați de creșterea veniturilor.

Este discuția lansată în mediul online de un român care vrea să afle cum ar putea câștiga cinstit 10.000 de lei pe lună în România.

“10.000 lei/ lună. Care ar fi șansele să îi faci integral cinstit? În afară de IT, videochat și fără lucrat 15 ore/ zi sau prostit oameni cu afaceri dubioase care nu-s sustenabile, cum ajungi să faci 10k net singur?

Nu știu cum e la voi, dar mi se pare o țintă salarială la care mulți doar pot visa”, a scris acesta pe Reddit.

Meseriile care asigură astfel de venituri

“Știu personal așa:

Contabil care lucrează la corporație, dar face și extra bani “pe lângă” ținând contabilitatea unor firme mai micuțe

Muncitor profesionist: zugrav, electrician, pune faianță, termoizolație, de toate. Zicea că face cam 10.000 în lunile lejere, și vara bate spre 16.000.”

“Ca instalator poți face banii ăștia legal (chiar mai mult) dacă ai propria firmă și dacă te recomandă suficientă lume când e o urgență. Nu ai program 8-16 dar nici nu lucrezi mai mult de 40 ore pe săptămână, în medie.

Ca și angajat, așa e, nu ai cum să ajungi la venitul ăsta decât cu foarte multe ore peste program.”

“Magistrat, prof bun care face meditații, medic, manager non-IT, avocat.”

“Am plătit 750 ron instalarea unui boiler electric. A durat maxim 3 ore. Și mai avea instalatorul încă o lucrare în aceeași zi. Altă dată am dat 600 ron unui electrician, ca să mai îmi monteze un tablou electric suplimentar. Tablou montat pe perete, aproape de cel existent. Nu i-a luat mai mult de 4 ore. Se pot face bani mulți din instalații. Trebuie doar să fii serios, și să faci treaba bună ca să te recomande lumea. Nu mai zic de noua modă cu panourile electrice. Se pot face bani mulți de tot instalând panouri.

“Anul ăsta în cea mai proastă lună am făcut 6.500 de dolari”

“10k RON pe lună pentru cineva care chiar se pricepe și are puțin fler în găsirea proiectelor este o sumă foarte modestă pentru digital marketing. Eu mă focusez pe freelance writing, cei mai mulți clienți îmi vin pe Fiverr, iar anul ăsta în cea mai proastă lună am făcut aproximativ $6,500.”

“Marinar. Faci peste 10k lunar lejer (lei). Nu e pentru oricine though.”

“Dacă nu aș avea meseria asta, probabil aș munci la un job care îmi place și aș căuta să îmi fac un business sau să învăț video editing și un photoshop / illustrator.”

“Dacă vrei venit peste medie în orice țară trebuie să faci ceva pe lângă jobul care îți oferă salariu lunar.”

“Dacă oferi servicii care sunt căutate și te pricepi, faci o grămadă de bani, știu doar eu câți bani le-am dat muncitorilor și arhitecților pentru renovări și construcții de case. Unuia care pune tapetul i-am dat 1000 de lei pentru 3 ore de muncă, dar omul a pus totul la milimetru deci nu am avut ce comenta.

“Medic primar la spital de stat municipal sau județean”

“Orice persoană care a terminat o școală profesională și are și puțin creier, electrician, sudor, instalator de sanitare/gaze, șamd.”

“Pictor iconar. 13-15k Ron / lună din pictarea efectivă a icoanelor 20-22K Ron / Luna din cursuri online (același domeniu). În mod evident vorbim de 12+ ore pe zi.”

“Fratele prietenei mele e safety engineer la o multinațională din București, are 27 de ani și are salariu vreo 12.000 net. Nu prea înțeleg cum. A avut experiență numai la un job înainte 2 ani (unde avea 3000) de pe treptele facultății.”

“Medic primar la spital de stat municipal sau județean. Ani de studiu: minim 15 (6 de facultă, minim 4 de rezidențiat (în funcție de specialitatea aleasă), încă 5 de la examenul de specialitate până la ex de primariat).

Program: 8h/zi.

Dacă mai pui și gărzile, sări lejer de această sumă. Pe cât mai multe faci, cu atât mai mult primești. Se plătesc dublu în weekend-uri.

Vânzări auto – medie 2k euro lejer (contract de muncă și bonusuri pe cartea de muncă) și nu se solicită să ai ceva studii tehnice Montator mobilă – pare cel mai lejer dintre electrician, zugrav etc. Vânzări materiale de construcții – face vizite, preia comenzi și face un raport la final de lună. Agent asigurări – salariu de 4-5k lei și ușor ușor îți faci și tu portofoliu din recomandări. Înveți o limba rară și poți face custore care/inside sales la corporație și cu timpul ajungi la 2k.”

“Ultima dată când cineva mi-a făcut baia, bucătăria și un hol mic mi-a luat 9.000 ron în 2 săptămâni. Ultima dată când am făcut evacuarea la mașină m-a costat 1.200 pt 2 ore de muncă, un detailing complet doar manoperă fără produse 900 lei 1 zi. Exemplele pot continua, bănuiesc că faci parte din cei care consideră că mai mult de jumătate din români câștigă 2000lei/lună, dar stau închiși în apartament și nu au contact cu lumea reală. Da, nu poți face cinstit banii aia dacă nu ești interesat să faci, aka leneș și necalificat pentru absolut nimic pentru că “era mai bine pe vremea lui Ceaușescu, toată lumea avea de lucru” în timp ce nu știi să faci absolut nimic decât muncă de salahor”. (ziare.com)

Articolul precedentCe să mănânci dimineaţa ca să slăbești
Articolul următorCe poți cumpăra în Europa cu un euro?