Senatul a respins, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege al USR-PLUS care prevedea ca persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 să îşi poată lua o zi liberă. Anterior votului, Ludovic Orban anunţase că PNL nu este obligat să susţină proiectul pentru că „excede cadrul de vaccinare”.

Propunerea de lege nu a întrunit cele 69 de voturi necesare adoptării. Au fost 64 de voturi „pentru”, 60 de voturi „împotrivă” şi patru abţineri.

Ludovic Orban a declarat că PNL nu are nicio obligaţie să susţină proiectul de lege al USR PLUS, un demers care nu a fost discutat în cadrul coaliției și care „excede cadrul de vaccinare”. Ludovic Orban a adăugat că partenerii de coaliţie nu au discutat cu PNL proiectul de lege şi nici la nivelul Guvernului. Din punctul său de vedere, iniţiativa legislativă excede cadrul de vaccinare stabilit la nivel guvernamental. (sursa)

Articolul precedentPoate ia și Oradea aminte! Cum a ajuns Bucureștiul să se zbată între halucinațiile lui Nicușor Dan și mirajul de a fi un nou Cluj
Articolul următorCod galben și în Bihor! Rafale de vânt de până la 80 de km/h. Zonele lovite de ploi puternice