Ideea comasării alegerilor a fost reluată, conform unor surse citate de Antena3.

Sunt două scenarii vehiculate, iar primul este cel mai convenabil, respectiv comasarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare, în timp ce al doilea scenariu se referă la comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale.

În momentul de faţă ştim că alegerile europarlamentare sunt programate în luna iunie, alegerile locale în septembrie, iar cele parlamentare şi prezidenţiale în noiembrie.

Motivul dorinţei partidelor de a comasa alegerile este reprezentat de faptul că primarii vor fi interesaţi să tragă pentru partid în alegerile locale, dar mai puţin în alegerile parlamentare, astfel că dacă cele două campanii electorale se suprapun atunci primarii vor fi motivaţi să lupte pentru ambele alegeri.

Conducerile partidelor spun că au găsit şi o soluţie ca suprapunerea alegerilor să nu fie neconstituţională. Cea mai uşoară formulă ar fi comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale. (sursa)

Articolul precedentTăcerea Ursulei von der Leyen despre relațiile cu Pfizer alimentează conspiraționiștii, spune avocatul european al poporului
Articolul următorFlorian Bodog: Vreau să avem o strategie urgentă pentru protejarea locurilor de muncă din industria românească!