Încălzirea geotermală este soluția ideală găsită de multe localități din țară pentru facturile uriașe. Apa caldă venită din pământ reduce costurile de încălzire a unei clădiri și cu 50%, iar în zonele din țară unde sunt astfel de zăcăminte autoritățile fac deja foraje.


Florin Birta, Primar Oradea: În acest moment, în Oradea, aproximativ 5% din totalul de energie termică este folosită din apă geotermală. (sursa)


În Arad, rezervele de apă geotermală din vestul județului au devenit o sursă de inspirație pentru autorități. Cu facturi din ce în ce mai mari, primăria din Pecica a accesat fonduri europene și a început să foreze.

Rezervele geotermale descoperite în urma unui studiu sunt suficiente pentru a încălzi instituțiile și casele celor din comună.


De altfel, în vestul țării, mai ales în județele Bihor, Timiș și Arad sunt multe zăcăminte de apă geotermală. Locuitorii Oradiei abia așteaptă această investiție. Dar până să facă vizionarii din Primărie ceva, așteaptă cu groază facturile și plătesc apă rece la preț de apă caldă!


Petru Antal – primar Pecica: Proiectul este în valoare de 26 de milioane de lei, peste 5 milioane de euro și va încălzi cele 13 clădiri publice. Vom reduce costurile cu încălzirea acestor clădiri cu peste 50%. Ne propunem ca și clădirile private, persoanele fizice să fie racordate la această încălzire geotermală.

Apa vine la o temperatură de 65 de grade, mai mult decât suficientă pentru a încălzi clădirile. György Zoltán – director Aqua Plus Kft: Putem spune că forările făcute la Pecica vor fi cu succes, unul deja e cu succes și celălalt, după condițiile geologice găsite va fi cu succes. Cantitatea de apă și de căldură plănuite vor fi atinse. (sursa)

Articolul precedentBode către liderii peneliști: ‘Am fost trădați de popularii europeni’ Așadar, doar stânga europeană a susținut România
Articolul următorE oficial! Ryanair pleacă din Oradea! Rămânem cu banii dați de Bolojan din buzunarele orădenilor