Vin vremuri primejdioase, lumea nu își mai poate continua viața de dinaintea pandemiei, iar în asemenea vremuri avem nevoie de rezerve, de acoperire și de siguranță – a declarat prim-ministrul Ungariei Viktor Orban la o conferință de presă unde a participat împreună cu guvernatorul băncii centrale, în centrul logistic din Budapesta al Băncii Naționale a Ungariei (MNB), scrie profit.ro.

După ce a vizitat în compania guvernatorului băncii centrale rezerva de aur păstrată în MNB, Viktor Orbán a subliniat: ”Cantitatea mare de aur este importantă pentru oameni, pentru că ei au nevoie de bani, iar pentru aceasta banii trebuie să aibă valoare. Valoarea banilor este garantată de trei factori: aurul, banca centrală și guvernul – a adăugat el.

“Vin vremuri confuze, vin vremuri periculoase, lumea nu își mai poate continua viața de dinaintea pandemiei, în asemenea vremuri avem nevoie de rezerve, de acoperire și de siguranță” – a spus prim-ministrul, care a mulțumit guvernatorului György Matolcsy pentru faptul că MNB oferă țării aceste rezerve, această acoperire și securitate, scrie News.ro.

El a reamintit că, în urmă cu câțiva ani, a observat că a început o mișcare pe piața aurului, că s-au schimbat politicile de cumpărare și de stocare ale băncilor centrale. Așa cum s-a văzut, s-a format convingerea că, deși există bani pe piață și credite accesibile din abundență, vor urma vremuri în care sprijinirea doar pe credit nu oferă siguranță.

Viktor Orbán a atras atenția și asupra faptului că procedura de a readuce în țară rezervele de aur durează mai mulți ani, iar în Ungaria, nu numai banii, dar și aurul se păstrează în cele mai moderne condiții de securitate internaționale. Nu vorbim de o “dugheană”, Ungaria ocupă un loc foarte avansat și în cursa tehnologiilor, a spus premierul. (profit.ro)

Articolul precedentGuvernul a ieșit din nou să se împrumute pe piețele externe. Recent, a luat suma record de 3,5 miliarde de euro
Articolul următorRomânia. Și vîndută, și cu banii luați