Viktor Orban s-a afișat la ultimul meci al naționalei maghiare de fotbal, duminică, 20 noiembrie, cu un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, care include o parte din Transilvania. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a premierului maghiar.

UPDATE ora 21.45. Ministerul de Externe de la București a informat, într-un comunicat scurt, că a transmis ambasadorului Ungariei la Bucureşti „dezaprobarea fermă” faţă de gestul oficialului de la Budapesta, „în contrast evident cu atmosfera de deschidere și relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al afacerilor externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât și cu premierul ungar”.

„Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a mai notat MAE.

Știrea inițială: Filmarea a fost realizată duminică seară, după amicalul pe care naţionala de fotbal a Ungariei l-a câştigat cu scorul de 2-1 în faţa Greciei.

Premierul de la Budapesta, care se întreține cu Balazs Dzsudzsák, căpitanul echipei, de la care primește și un tricou, poartă un fular pe care apare harta Ungariei în graniţele de dinainte de Tratatul de la Trianon (1920).

„Este posibil să fie un fular de ultras, primit de la un suporter”, au precizat, pentru Libertatea, surse din presa maghiară.

Nu este prima oară când Orban face referire la Ungaria Mare, potrivit G4Media. În primăvara lui 2020, tot într-o postare pe Facebook, el publica o astfel de hartă istorică a ţării sale, sub pretextul urărilor de succes pentru elevii care urmau să susţină proba la istorie în cadrul examenului de Bacalaureat din Ungaria.

Citeşte întreaga ştire: Viktor Orban a purtat la un meci al naționalei maghiare de fotbal un fular cu harta Ungariei Mari, care include o parte din Transilvania

Articolul precedentÎntrebări fără răspuns: De ce a crescut preţul uleiului de consum cu 50% în România, cel mai mare producător de floarea-soarelui din UE?
Articolul următorAngajații unui antreprenor din Oradea produc volane pentru mărci celebre de autoturisme din întreaga lume. Cum a pornit afacerea