Guvernul austriac a ordonat închiderea “moscheilor radicale”, la patru zile după atentatul comis la Viena de un simpatizant al grupării Stat Islamic, a anunţat vineri Ministerul austriac de Interne, transmite AFP.

Principala organizaţie reprezentându-i pe musulmanii din Austria, IGGOe, care gestionează 360 de moschei, a confirmat că a procedat deja la închiderea unui lăcaş de cult care “încălca doctrina”, scrie agerpres.ro.

“Libertatea este un bun preţios în ţara noastră şi trebuie să o apărăm împotriva abuzurilor, inclusiv atunci când acestea provin din rândurile noastre”, a comentat preşedintele organizaţiei, Umit Vural.

A doua zi după atentatul soldat cu patru morţi în centrul Vienei, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, şi-a făcut cunoscută hotărârea de a lupta împotriva “islamului politic”, “ideologie” ce reprezintă un “pericol pentru modelul de viaţă european”, aminteşte France Presse.

Poliţia austriacă a reţinut ulterior 16 bărbaţi, dintre care unii erau cunoscuţi de autorităţile statului pentru infracţiuni cu caracter terorist.

Şase dintre ei au fost puşi în libertate, a indicat vineri pentru AFP purtătoarea de cuvânt a parchetului, Nina Bussek, explicând că bănuielile în privinţa acestora nu au fost confirmate. (sursa)

Articolul precedentRecomandările BOR pentru românii care merg la vot pe 6 decembrie
Articolul următorHALUCINANT! Ministrul Educației: ”Rata de infectare în școli este sub 1%”