Un videoclip care îi îndeamnă pe tinerii germani să-şi facă datoria patriotică în războiul împotriva COVID-19 stând acasă şi lenevind pe canapea a făcut senzaţie pe internet, cumulând peste un milion de vizualizări până luni, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Germania se confruntă cu o creştere a cazurilor de COVID-19, fiind nevoită să impună mai multe restricții pentru a limita răspândirea virusului, precum închiderea barurilor și a restaurantelor.

În același timp, țara desfășoară o campanie cu clipuri umoristice în care este elogiat… zăcutul pe canapea. Mesajul este unul serios: tinerii sunt sfătuiți să rămână în locuințe, fiind prezentanți chiar ca eroi.

Un clip din campanie, intitulat “#eroispeciali – Împreună împotriva corona”, conţine mesajul unui om în vârstă care îşi aminteşte de iarna lui 2020, pe când era tânăr şi ţara sa era lovită de al doilea val al pandemiei COVID-19.

El își amintește cum a fost nevoit să renunţe la petreceri, întâlniri cu fete şi ieşit la băutură cu prietenii.

Un pericol invizibil ameninţa toate lucrurile în care credeam. Brusc, soarta țării se afla în mâinile noastre. Aşa că ne-am adunat tot curajul şi am făcut ce se aştepta din partea noastră, singurul lucru corect. Adică n-am făcut nimic. Absolut nimic. Canapeaua ne-a fost linia frontului, iar răbdarea, arma noastră.


Citeşte întreaga ştire: VIDEO VIRAL | “Eroii de pe canapea”. Guvernul german îi îndeamnă pe tineri să fie “leneși” pentru a salva vieți, în lupta cu COVID



Articolul precedentCând ar putea veni al treilea val al pandemiei de coronavirus în România
Articolul următorO minciună de țară