Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghita, a declarat luni, 15 martie, la Digi24, ca niciun medic din centrele de vaccinare nu si-a primit de doua luni banii pentru aceasta activitate.

Conform sursei citate, coordonatorii mai multor centre de vaccinare se plang ca personalul medical nu a fost platit si ca oamenii ar putea sa renunte sa mai ia parte la campania de vaccinare.

“Sunt semnale pe care si eu le-am primit si le primesc in sedintele cu judetele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe buna dreptate.

Se asteapta de destul de mult timp sa fie efectuate aceste plati.

La debutul etapei a treia e important sa se deschida si alte centre de vaccinare si sunt semnale referitoare la scaderea increderii ca personalul va fi platit si ca nu mai e o dorinta atat de mare pentru a se inscrie intr-o echipa de vaccinare.

Mai e problema legata de coordonatorii centrelor, care sunt remunerati ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, avand responsabilitati suplimentare. Din acest motiv, numarul celor care doresc sa preia aceste responsabilitati e mai scazut”, a spus Valeriu Gheorghita, care a mai subliniat ca problema ar trebui rezolvata cat mai repede.

Intrebat cine este responsabil de efectuarea acestor plati si daca a luat legatura cu ministrul Sanatatii, Valeriu Gheorghita a spus ca institutia care trebuie sa asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sanatatii.

“Am vorbit de mai multe ori si am prezentat aceasta situatie care imi e adusa la cunostinta din teritoriu. Probabil s-au facut deja demersuri, insa asteptam. Toata lumea asteapta sa isi primeasca plata, asa cum este firesc.

Din ce stiu, aceasta problema exista la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost platit pana la data actuala”, a precizat Valeriu Gheorghita. (sursa)

Articolul precedentAstraZeneca, răspuns oficial după controversa reacţiilor adverse: Dovezile nu confirmă faptul că vaccinul este cauza
Articolul următorTânăr din Sânmartin, ameninţat cu pistolul şi bătut de un bodyguard în propria casă