Partidul condus de Dacian Cioloș a anunțat luni seară, după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat că îşi depune mandatul, din cauză că nu are susținere în Parlament pentru Guvernul său, că „USR susține menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei”.

„Biroul Național al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără șanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR”, se arată în comunicatul formațiunii conduse de Dacian Cioloș, luni, 1 noiembrie.

„USR susține menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid și va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil și o majoritate funcțională până în 2024”, a mai transmis USR.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat luni seară, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, că îşi depune mandatul. Decizia vine în contextul în care nu și-a asigurat o susținere parlamentară pentru un guvern minoritar PNL – UDMR, astfel că șansele ca Guvernul său să treacă de votul din Parlament erau minime.

Citeşte întreaga ştire: USR, după anunțul lui Ciucă: Soluția este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR

Articolul precedentPNL a făcut primul pas pentru a înlătura spectrul anticipatelor?
Articolul următorPiața neagră a medicamentelor COVID din România: Arbidol la 300 lei, din Rusia și Tocilizumab la 8.000 lei, din India