Liderii USR PLUS au discutat cu George Simion, co-președintele partidului AUR, și au convenit ca parlamentarii partidului condus de Dan Barna și Dacian Cioloș să semneze textul moțiunii de cenzură pe care cei de la AUR au anunțat încă de miercuri seara că o vor depune în Parlament. 

Surse din conducerea USR PLUS au declarat pentru Digi24.ro că liderii AUR au agreat această variantă, după ce Dan Barna a anunțat că există deja 80 de semnături ale colegilor săi care vor merge pentru a valida moțiunea de cenzură. 

Ionuț Moșteanu a anunțat, joi, că au existat discuții cu cei de la AUR și că cele două partide, împreună, adună 122 de semnături, suficiente pentru a iniția procedura pentru demiterea Guvernului Cîțu. 

Dan Barna spunea în aprilie 2021 că nu are de gând să negocieze sau să colaboreze cu AUR și a numit formațiunea „un partid extremist” – „dacă dăm oricât de mic credit unui astfel de partid, nu știu unde putem ajunge”, a spus Barna la Digi24.

Prim-vicepreşedintele PSD, deputatul Sorin Grindeanu, a afirmat, joi, că PSD este singurul partid care are numărul suficient de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. ”Cine vrea ca acest Guvern să pice, va semna moţinea PSD, restul sunt poveşti”, a afirmat Grindeanu. 

”USR e parte a problemei, nu a soluţiei. USR, dacă vrea cu adevărat să pice acest Guvern, va semna moţiunea PSD”, a mai declarat Grindeanu. 

Acesta susţine că şi USR este ”vinovat” de situaţia în care România se află astăzi. 

”Este importantă legitimitatea, nu doar pentru noi, ci pentru români”, a mai afirmat Grindeanu. (sursa)

Articolul precedentCâștigă firmele farmaceutice din jocul doamnei Mihăilă? Dar românii?
Articolul următorRepetăm știrea: De la „Mă, păduche!” și „Ești un zero barat,” USR negociază acum o moțiune comună cu AUR! Da. Au meritat încredere…