Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, i-a criticat luni pe președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și șeful SRI, Eduard Hellvig, despre care a spus că sunt ”arhitecții” unui sistem care ”militarizează” tot mai mult societatea.

”Sunt oameni care, pe canale oculte, vor să pună o liniște de tip iliberal pe România și noi ne vom lupta cu ei. Nu trebuie să uităm rolul celor care sunt arhitecții și acum predau ștafeta. Arhitecții sunt Iohannis, sprijinit de politicianul Eduard Hellvig, care niciodată nu a încetat să fie politician. Un șef de serviciu secret nu ar trebui să facă politică. Iohannis și Hellvig îl păstoresc acum pe Ciucă ca să devină continuatorul proiectului Iohannis”, a spus Drulă într-o conferință de presă.

El a plecat de la cazul jurnalistei Emilia Șercan, care a acuzat o tentativă de compromitere din partea Poliției Române.

”Am văzut operațiunea de compromitere a Emiliei Șercan. Un jurnalist onest a devenit ținta unui sistem mafiot de epoleți pentru că l-a demascat pe plagiatorul Nicolae Ciucă. Ciucă, care a declarat că nu își va distruge onoarea intrând în politică, a devenit un exponent al răului. Un continuator al unui sistem care militarizează tot mai mult societatea – fie că vorbim de partide, unde vedem că PNL ajunge să fie condus de armată și de miliția lui Lucian Bode, care intimidează o jurnalistă, scoate poze în cel mai pur stil de kompromat tip Belarus”, a mai spus Cătălin Drulă.

”Nu putem accepta ca România să fie condusă de epoleți. Vrem ca acest mesaj să se audă femr și tare. Mă bazez pe dvs, o societate are nevoie de presă, duceți mesajul nostru la cetățeni”, a mai spus Drulă.

Drulă i-a cerut premierului Ciucă să înceteze ”blocarea anchetei privind plagiatul”. (sursa)

Articolul precedentAstăzi, Zelenski vorbește Parlamentului. Un ziarist refugiat din Cernăuți descrie cum, din „dușmanul Ucrainei”, România a devenit prieten. Exercițiile militare de teama României au durat până acum 8 ani!
Articolul următorAproape 23 de tone de deşeuri din hârtie, oprite să intre în România pe la Punctul de trecere a Frontierei Borş