Următoarea tranșă de vaccinuri pentru România mai întârzie. Transportul care urma să ajungă mâine va fi expediat de producător la o zi după momentul programat inițial.

De altfel, autoritățile spuneau, de dimineață, că abia în această seară urmau să primească și confirmarea că cel de-al doilea transport, de 150.000 de doze, va pleca la timp.

Potrivit transportatorului, vaccinul nu va ajunge mâine în România, pentru că încă nu au fost încărcate cutiile cu vaccin. Problema este de la Pfizer-BioNTech, producătorul vaccinului care, de altfel, și-a asumat sarcina transportului în condiții speciale a serului anti-COVID până în România.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat pentru Digi24 că nu are o confirmare oficială în acest moment de la Pfizer.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România în această dimineață. Primii imunizați sunt medicii și asistenții medicali din prima linie, iar o tânără asistentă de 26 de ani de la Institutul Matei Balș, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS COV2 a fost și primul român vaccinat. Autoritățile își propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ținta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populație. (sursa)

Articolul precedentManagerii estimează scăderea activităţii în construcţii şi servicii, în paralel cu creşterea preţurilor în comerţ
Articolul următorAmenzi usturătoare pentru cei care nu participă la recensământul din 2021