Cum ediția din acest an a festivalului Untold, care are loc în perioada 4-7 august, se anunță fără restricții, Clujul va fi luat cu asalt de fanii muzicii electronice. Și, ca de obicei în fiecare vară, prețurile pentru închirierea camerelor de hotel sau a apartamentelor a explodat. Libertatea vă prezintă câteva exemple de cazări care echivalează cu prețul unei mașini la mâna a doua.

Câteva zeci de mii de turiști sunt așteptați la Cluj la începutul lunii august la cea de-a 7 ediție a festivalului Untold și ca de obicei găsirea unui spațiu de cazare pentru cele 4 nopți e o provocare financiară.

Datele de pe platforma Booking arată un grad de ocupare de 73% pentru cele patru zile ale festivalului, de joi-luni, dar dacă vreți să plecați duminică, deci să stați 3 nopți, doar 15% din spațiile de cazare sunt disponibile. Așa că e bine să vă grăbiți.

Variantele ieftine

Când vine vorba de prețuri pentru 4 nopți, în oraș o singură pensiune mai are camere care costă 1.400 de lei/două persoane și un singur hotel mai are prețuri sunt 2.500 de lei/4 nopți/două persoane, mai precis – 2.320 de lei, fără mic dejun.

Oferta nu e deloc bogată nici pentru cazările cu prețuri între 400-600 de lei pe noapte – doar 6 pensiuni, cu prețuri în jurul a 2.500 de lei/3.000/două persoane/4 nopți.

Când buzunarele iau foc

Cele mai multe oferte vă vor goli substanțial buzunarele: prețuri care pornesc de la 4.000 de lei și ajung și la banii la care vă puteți cumpăra o mașina second hand.

Libertatea vă prezintă cum arată o astfel de cazare, un apartament care costă 17.640 de lei pentru două persoane, dar care poate găzdui și 10 persoane înghesuite, caz în care prețul ajunge la 18.900 de lei/4 nopți, adică 3.850 de euro sau 385 de euro/noapte, adică aproape 500 de lei/noapte pentru un pat întreg sau… jumătate de canapea

Apartamentul se află la 1,3 km de centrul orașului, are 115 metri pătrați, 3 dormitoare și bucătărie echipată cu mașină de spălat vase și cuptor cu microunde. Toate camerele au TV cu ecran plat.

Se poate și mai scump

Există însă și o variantă mai scumpă, de 2.000 de euro/noapte, 40.000 de lei în total – o vilă în care pot locui 6 persoane.

Citeşte întreaga ştire: Untold 2022. Așa arată apartamentul de aproape 5.000 de lei/noapte ce poate fi închiriat pe durata festivalului de la Cluj – FOTO

Articolul precedentTaxa pe ambalaje, aproape de implementare. Toţi românii o vor plăti la supermarket
Articolul următorPeste 500.000 de români sunt în vizorul ANAF pentru venituri nedeclarate. Cel mai bogat are patru milioane de euro nedovediți