Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunțat joi, 26 mai, că automobilele înmatriculate în străinătate nu vor mai putea cumpăra combustibili la prețurile plafonate de guvern, ci la cel al pieței, potrivit MTI.

Astfel, de această măsură vor putea beneficia doar șoferii care au automobilele înmatriculate în Ungaria.

Decizia va intra în vigoare de vineri.

În condiţiile în care preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul în scopul achiziţionării de combustibili în zona de graniţă, astfel încât acest turism a devenit o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării, susţine Gergely Gulyas.

sursa foto: Digi24

”Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi”, a spus Gergely Gulyas.

Pentru a preveni un astfel de ”abuz”, numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzina la 480 de forinţi litrul în Ungaria. Ceilalţi vor trebui să plătească preţul pieţei, a subliniat Gergely Gulyas.

Reamintim că, de marți noapte, în Ungaria a fost decretată starea de urgență, guvernul invocând războiul din Ucraina.

A doua zi, Viktor Orban a anunțat supraimpozitarea multinaționalelor și a băncilor. (sursa)

Articolul precedentStatul cumpără fabrica de la Luduş, ULTIMA din Transilvania, pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii
Articolul următorUngaria va impozita „veniturile suplimentare” ale băncilor, companiilor de telecomunicaţii, asigurări, companiilor aeriene, din sectorul energiei şi marilor lanţuri de supermarketuri