Ministerul ungar al Energiei a informat că luni că a fost pusă în funcţiune prima sondă pentru exploatarea zăcământului de hidrocarburi descoperit în zona Sarkad, în sud-estul ţării, transmite MTI.

Explorarea şi exploatarea zăcământului de gaze naturale din zona Nyekpuszta, situată în comitatul Bekes, vor fi realizate în cadrul unui consorţiu condus de grupul energetic de stat MVM.

Proiectul face parte din eforturile Guvernului de la Budapesta de a consolida suveranitatea energetică a Ungariei şi securitatea aprovizionării cu energie prin acoperirea unei cantităţi cât mai mari a necesarului intern din surse interne, potrivit MTI, citată de Agerpres.

Deşi consumul de gaze naturale al Ungariei a scăzut anul trecut cu 17%, din cauza crizei energetice, expunerea ţării este încă ridicată. Ministerul ungar al Energiei intenţionează să crească producţia internă de gaze de la 1,5 miliarde de metri cubi, la 2 miliarde de metri cubi pe an. (sursa)

Articolul precedentMiere adusă din China, ambalată sub numele unor branduri româneşti. Cum ajung să fie păcăliţi cumpărătorii
Articolul următorOPINII. Cutremurul turcesc a redeschis sezonul la țepe?