Guvernul Ungariei va reduce prețul a șase alimente de bază începând cu 1 februarie la nivelul din octombrie, a declarat miercuri prim-ministrul Viktor Orban. Măsura vine chiar înainte de alegerile naționale din aprilie, pe fondul unei creșteri a inflației și continuă, de fapt, plafoanarea de preț deja existentă pentru energie, combustibil și credite ipotecare.

Viktor Orbán, care va avea de înfruntat o competiție dificilă în cadrul alegerilor din 3 aprilie, a precizat că prețurile pentru făină, zahăr, ulei de floarea-soarelui, lapte, carne de porc și piept de pui trebuie să fie micșorate până la cele practicate la mijlocul lunii octombrie, anunță Reuters.

Orbán a declarat că Ungaria protejează familiile. “Am reuşit să frânăm creşterea preţului benzinei, am introdus o plafonare a dobânzii creditelor ipotecare şi avem o politică de reducere a cheltuielilor cu utilităţile, ceea ce înseamnă că familiile din Ungaria beneficiază de energie la un preţ fix, lucru care le protejează”, a spus premierul.

Ungaria a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru.

Deşi electricitatea avea deja un preţ maxim în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a preţurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în ţara centro-europeană, mai scrie EFE. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.