Alegeri parlamentare 2020. Românii care nu știu unde trebuie să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 pot afla aceste informații de pe Registrul Electoral. Aceştia însă trebuie să respecte anumite reguli, iar votul pe listele suplimentare poate fi făcut doar în anumite condiţii.

  • Alegerile parlamentare din România au loc pe 6 decembrie 2020
  • Peste 18 milioane de români sunt așteptați la vot pe 6 decembrie 2020
  • Toate informațiile din ziua votului, pe observatornews.ro

Conform Autorităţii Electorale Permanente, numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 decembrie este de 18.191.396. Aceştia vor putea afla secţia de votare unde sunt arondaţi pe Registrulelectoral.ro.

Pentru a vedea acest lucru trebuie să introduceți următoarele date:

  • CNP – codul numeric personal
  • Numele de familie
  • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

Registrul este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă și conține toţi cetăţenii români care au împlinit 18 ani și au drept de vot. Primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic pentru înregistrarea și actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare.

Astfel pot fi soluționate operativ situațiile în care alegătorii sunt omiși din listele electorale, sunt arondați eronat la secțiile de votare sau neradiați ca urmare a interzicerii drepturilor electorale.

Primarii tipăresc direct din Registrul electoral listele electorale permanente și copiile de pe acestea cuprinzând alegătorii.

Registrul electoral este actualizat permanent prin adăugarea alegătorilor care au împlinit 18 ani, au dobândit cetățenia română și cărora le-a încetat suspendarea exercitării drepturilor electorale și prin radierea alegătorilor care au decedat, și-au pierdut cetățenia română, cărora le-a fost interzisă exercitarea drepturilor electorale sau au fost puși sub interdicție de către o instanță judecătorească.

Alegeri parlamentare. Cum poți vota pe listele suplimentare

Cum votezi în afara țării

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate îşi pot exercita dreptul de vot, la alegerile parlamentare, la orice secţie de votare din străinătate, pe baza unui act de identitate şi a unui document ce atestă reşedinţa în străinătate, chiar dacă acest document a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie.

citiți materialul complet pe observatornews.ro

Articolul precedentDistributia salariilor in economie: 1 din 4 romani castiga salariul minim, iar cateva mii depasesc 30.000 lei pe luna
Articolul următorFlorian Bodog: Dacă unii vă propun cinism și conflict permanent, eu vă propun cu toată încrederea să ne unim și să ne găsim împreună, fiecare la locul său, modul de a fi fericiți