Așa cum BihorNews.ro anunța încă din toamna anului trecut, Primăria Țețchea a câștigat proiectul  ”Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare precum și a altor echipamente /dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line, în comuna Țețchea, județul Bihor” , finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Valoarea totală a proiectului a fost de 752,694.06 lei.

Prin intermediul acestui proiect Primăria Țețchea și-a propus achiziționarea a 268 de tablete, 27 de laptopuri, 19 camere web și video conferință, 19 proiectoare, 19 ecrane de proiecție , 19 table interactive, 5 routere wireless.

Deoarece se aproprie termenul final de implementare a proiectului, am luat legătura cu primarul comunei, Florin Cazan pentru a vedea stadiul de desfășurare a activităților. Acesta ne-a însoțit la Școala gimnazială din Țețchea pentru a ne arată beneficiile reale ale proiectului. După cum se poate vedea, proiectoarele, ecranul  de proiecție și tabletele interactive sunt folosite în mod curent și cu succes în procesul educațional.

Legat de acest proiect, primarul Florin Cazan a declarat: ”Mă bucur că am reușit să achiziționam aceste echipamente și să le integrăm în procesul didactic din comuna noastră. Scopul inițial a fost de a asigura accesul la educație al copiilor noștri în perioada de pandemie, dar după cum bine se observă aceste echipamente se folosesc și acum. Este dorința mea  arzătoare de a oferi copiilor din comuna Țețchea o baza materiala modernă, digitalizată, de care să fie mândri și care să le asigure toate condițiile necesare unui învățământ de secol XXI. Le promit copiilor și părinților că nu ne vom opri aici, am demonstrat că putem și  împreună vom continua investițiile în viitorul nostru și al comunei.”

Articolul precedentKamala Harris în România. Nicio privire către numerele doi, trei și patru în Stat în timpul ceremoniei de primire
Articolul următorDrona ucraineană care a trecut neinterceptată peste România și s-a prăbușit în Croația! Ce spune MApN