Prefectul Țiplea a ajuns iar de râsul lumii – scrie printreranduri.net. S-a pozat „în acțiune”, în timp ce era plimbat cu un funicular peste apele învolburate ale Crișului Negru de la Tinca. Și a și pus pozele stânjenitoare pe contul oficial de Facebook al Instituției Prefectului județului Bihor, anunțând cu mândrie locală că „apele au depășit nivelul maxim istoric„. Musai o fost să dea el știrea asta? Și pentru asta a mers până acolo?

El spune că nu era la plimbare, ci măsura cotele „istorice” ale apelor.

Ocupând această funcţie, eu consider că fac politici publice în primul rând. Am mers să văd tehnic cum stau lucrurile, colegii mei chiar făceau acele măsurători, este o întâmplare. Nu mă plimbam, am participat la o măsurătoare pe care colegii mei de la ABA Crişuri o făceau în acel moment, o dată la fiecare oră ei asta fac, măsoară cotele”, a declarat prefectul de Bihor.

Nu știm ce politică publică făcea prefectul în funicular, dar trebuie să-i lăudăm dioptriile. Nu e puțin lucru să poți să vezi „tehnic”.

Nu știm nici de ce se impunea prezența lui acolo, mai ales că e specialist în kinetoterapie și nu în hidrologie. Nu avea încredere în raportarea specialiștilor și a vrut să vadă cu ochii lui „tehnici” că nivelul apelor a depășit cotele istorice?

Și de când e coleg cu cei de la ABA Crișuri? Nu-i mai ajunge salariul de prefect și i-au dat și lui o sinecură cu jumătate de normă? Oare a dat concurs sau e cu delegare în interes de serviciu?

Pentru că jurnaliştii au pus sub îndoială utilitatea prezenţei lui în funicular, acuzându-l că s-a comportat ca un politician care-şi face imagine, Ţiplea a spus că nu acesta a fost scopul lui. „Mi-am făcut datoria, este în fişa postului meu să merg în teren”. Unde dai și unde crapă!

Nu vom ști niciodată scopurile sale adevărate, însă „aventura” a dovedit că prefectul de Bihor simte nevoia să intre în istorie. Și nu ca un politruc oarecare, ci ca un adevărat prim-secretar de județ. Nu comunist, ci penelist. Activ, implicat, dar și certat cu limba română. Cum îi șade bine unui prim-secretar de provincie, numit și ținut în funcție strict din considerente politice.

Din punct de vedere gramatical, în contextul dat, corect ar fi fost să spună „merg pe teren”. „În teren” merg sportivii în timpul partidelor de fotbal, de baschet, etc. Sau poate și prefectul se crede vreun prim-secretar jucător. (printreranduri.net)

Articolul precedentPrimăria Câmpani solicită sesizări de la cetățenii afectați de inundații
Articolul următorPloi torențiale în jumătate de țară. Cod roșu de inundații în Bihor, oamenii și-au înconjurat casele cu ziduri din saci de nisip