Medicii au identificat un nou simptom ce poate fi asociat infecţiei cu coronavirus şi care nu este deloc rar în cazul bolnavilor.

Este vorba despre greaţă, care a fost întâlnită des în situaţia unor pacienţi pozitivi cu COVID-19.

Pentru mulţi bolnavi, ceea ce a debutat ca o tulburare digestivă s-a dovedit a fi, de fapt, infecţia cu virusul Sars Co-V 2.

Medicii spun că bolnavii care veneau la spital acuzau greaţă, tulburări gastrointestinale, urmate de pierderea poftei de mâncare, diaree şi vărsături.

Toate aceste simptome au durat aproximativ o zi, iar medicii au precizat că după greaţă, cei mai mulţi bolnavi au acuzat simptome respiratorii şi febră.

Specialiştii americani susţin că, după ce au văzut sute de cazuri de pacienţi, o treime din cei cu astfel de simptome ce păreau gastrointestinale aveau, în realitate, infecţia cu Sars Co-V2.

Românii infectaţi cu coronavirus şi care ajung la ATI pot scăpa cu sechele sau pot să nu mai iasă de acolo, motiv pentru care trebuie “să-şi bage minţile în cap şi să meargă să se vaccineze”, atrage atenţia medicul Adrian Streinu-Cercel.

Deci, să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau”, a transmis, luni, la Antena 3, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului Matei Balş din Capitală.

Medicul spune că un caz dintr-un milion de vaccinaţi pot dezvolta reacţii adverse, “dar asta nu înseamnă să nu se vaccinăm”, iar vaccinarea este “singura metodă prin care se previn bolile ucigătoare”. (sursa)

Articolul precedentRăzvan Cherecheș, despre vaccinare: „Campania de informare e foarte slabă. Trebuia făcut parteneriat cu Biserica Ortodoxă”
Articolul următorFlorin Cîțu vrea să mărească salariul minim net doar cu 40 de lei