Potrivit unui comunicat al Aeroportului din Iași, compania aeriană BlueAir a anunțat deschiderea celei de-a patra baze din România, la Iași, cu două aeronave noi și introducerea a 11 noi rute ce leagă România de Europa.

Noile rute, valabile din vara 2022, vor lega aeroportul din Iași de Bruxelles (Zaventem), Barcelona, Paris (Charles de Gaulle), Dublin, Londra (Luton), Dusseldorf, Munchen, Roma, Heraklion, Mykonos și Zakynthos.

„Suntem încântați să anunțăm deschiderea noii noastre baze din Iași, care va oferi o conectivitate sporită prin cele două aeronave poziționate la Iași, 46 de zboruri săptămânale și 11 rute noi, legând IAȘIul cu destinații cheie, precum Londra, Paris, Dublin, Barcelona, Dusseldorf, Bruxelles pe tot parcursul anului. Blue Air se angajează să-și consolideze în continuare poziția în Iași prin extinderea rețelei sale la 25 de destinații și prin pozitionarea a patru aeronave Boeing 737-MAX-8 în Vara 2023”, a declarat Krassimir Tanev, directorul comercial al Blue Air.

„Odată cu lansarea noilor destinații Blue Air și conectarea regiunii cu hub-uri aeriene și centre importante în toată Europa și nu numai, avem certitudinea că ne vom menține pe un trend ascendent în ceea ce privește mobilitatea pe Aeroportul Iași. Am încheiat luna martie cu un număr de 120.000 de călători, o cifră mai mare chiar decât cea înregistrată înainte de pandemie, în primul trimestru al acestui an am înregistrat 220.000 de călători, iar cu aportul Blue Air vom putea depăși 1 milion de pasageri până la finalul anului 2022. Creșterea bazei Blue Air în 2023 se va realiza concomitent cu extinderea infrastructurii aeroportuare, când vom beneficia de capacitate dublă de operare prin noul Terminal T4 și vom deveni mai atractivi pentru companii și călători”, a spus Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Iași. (sursa)

Articolul precedentCresc pedepsele pentru cei care bat și ucid animale până la 7 ani de închisoare. Proiect de lege votat de Parlament
Articolul următorFlorian Sirca: Banii orădenilor trebuie să se întoarcă la orădeni!