A trecut un an de cand o boala misterioasa aparea in China. Noi inca nu auzisem despre ea si, oricum, chiar daca am fi auzit, nu ne-am fi gandit niciodata ca va avea un asemenea impact global. Romania a inceput sa isi puna problema bolii abia in luna martie 2020, cand un tanar din Gorj s-a infectat dupa ce s-a intalnit cu un italian venit in tara cu afaceri.

In prezent, coronavirusul a ucis peste 2,3 milioane de oameni in intreaga lume. De la primul caz pana in prezent, peste 55 de milioane de pamanteni s-au infectat cu SARS-CoV-2. Multi au reusit sa scape cu viata, astfel ca, in prezent, mai sunt aproximativ 15 milioane de cazuri active. Dintre acesti pacienti, 100.000 sunt in stare critica. Cifra reprezinta aproximativ 1% din numarul cazurilor active, conform datelor centralizate pe platforma worldometers.info.

Statele Unite ale Americii sunt in fruntea clasamentului la numarul de infectari. Autoritatile sanitare americane au raportat pana in prezent peste 11,5 milioane de infectari si peste 250.000 de decese. India este pe locul al doilea cu 8,9 milioane de cazuri si 130.000 de decese, urmata de Brazilia cu 5,8 milioane de infectari si peste 160.000 de decese.

citiți materialul complet pe ziare.com!

Articolul precedentRomânia are cea mai redusă rată de recuperare economică din UE. De ce? Unde sunt banii de salvare, de ce nu se văd rezultatele, sau banii nu au ajuns unde trebuia să ajungă pentru susţinerea economiei? În doar 8 luni, datoria publică a crescut cu nu mai puţin de 75 mld. lei
Articolul următorErori zilnice în anchetele epidemiologice ale DSP! Instituțiile și spitalele lucrează cu sisteme informatice diferite