Ucraina poartă discuții cu România pentru a-și expedia exporturile de produse agricole prin portul românesc Constanța de la Marea Neagră, în condițiile în care invazia Rusiei a blocat porturile ucrainene, a anunțat miercuri Ministerul ucrainean al Agriculturii într-un comunicat, potrivit Reuters.

Ucraina, unul dintre principalii exportatori mondiali de cereale și uleiuri vegetale, are suficiente stocuri pentru a-și satisface nevoile alimentare timp de doi ani, dar va pierde 1,5 miliarde de dolari pe lună din exporturile agricole din cauza invaziei rusești, a precizat ministerul.

Noul ministru ucrainean al agriculturii, Mykola Solskyi, a declarat sâmbătă că abilitatea țării sale de a exporta cereale se înrăutățește pe zi ce trece și se va îmbunătăți doar dacă războiul cu Rusia se va încheia.

Ucraina ar putea să nu producă suficiente recolte pentru a exporta dacă campaniile de semănat din acest an sunt perturbate de invazia Rusiei, a declarat pe 19 martie, consilierul prezidențial Oleh Ustenko. (sursa)

Articolul precedentMinistrul Muncii: Statul va sprijini cu 75% din salariu angajaţii aflaţi în şomaj tehnic în urma sancţionării Rusiei
Articolul următorMinisterul Mediului vrea modificarea ”substanțială” a programului pentru fotovoltaice, dar bugetul pentru proiecte rămâne de 5.000 de euro