Mihai Radu: Edificator congresul PNL. Spune enorm despre inteligența PNL, despre puterea de a se adapta, despre înțelegerea momentului și despre viața pe care acest partid o mai are în el.

1) PNL nu înțelege ce i se cere. Ciucă este expresia cea mai limpede a faptului că PNL e decuplat de România, de cetățeni, de felul în care electoratul vorbește azi despre PNL. Ciucă nu e răspunsul pentru nimic. Ciucă e confirmarea faptului că PNL e doar corp, fără creier propriu. E un fel de namilă politică proastă, pusă-n mișcare de Cotroceni, de Servicii, de cerințele militariste ale unui moment istoric.

2) PNL nu înțelege că insistă în a face lucrurile fix cum le-a făcut în ultimii ani. De ce ar ajunge la rezultate diferite? Da, știu, puteam să folosesc aici o maximă a unui șmecher, dar nu am vrut. Modul în care PNL se minte pe sine că e bine, că e mai bine, că ăsta e drumul e absolut înduioșător. Am văzut la congres cum Rareș Bogdan scoate din burtă un sondaj cu ale cărui cifre voia să scoale din morți spiritul de luptă al peneliștilor. Da, același Rareș Bogdan care acum câteva luni urla ca un descreierat să fie ales Cîțu, că Cîțu e miezul, că fără Cîțu el se aruncă de la balcon.

3) PNL nu înțelege că Flutur. PNL nu înțelege că Bode. Nu, aceste personaje nu mai pot exista. PNL se îngroapă cu ele, iar ele continuă să macine aceleași locuri comune despre cum e mai bine să fie bine decât să fie rău. Plini de păduchii și lățeii trecutului, mari provocatori de greață în electorat, personaje ca cei doi pot fi tolerate acolo doar din slugărnicie, frică sau prostie. Ori dintr-un amestec letal al celor trei. (catavencii.ro)

Articolul precedentCE AMENDĂ PRIMEȘTI DACĂ NU AI ITP VALABIL. SUMA NU ESTE MICĂ DELOC!
Articolul următorIncredibila poveste a milionarilor Tristan și Andrew Tate, implicați în dosarul de trafic de persoane și viol / Tatăl – campion mondial la șah, sora – jurist la un gigant din SUA, ei…