Google România a întocmit un top al celor mai populare căutări în motorul de căutare pentru anul 2022. În timp ce în top găsim o serie de termeni la care se aștepta oricine, precum ”Ucraina”, există și interogări ieșite din comun. 

Cele mai populare căutări pe Google în 2022

Potrivit topului Google, războiul din Ucraina a fost cel mai căutat subiect în anul care se încheie. „Ucraina” este termenul cel mai căutat în 2022.

Proximitatea războiului început de Rusia pe 24 februarie, numărul mare de refugiați ucraineni și durata lungă a conflictului au făcut ca acest subiect să stârnească cel mai mult interes pentru români. De remarcat că în top 10 cele mai populare căutări se mai află și alți termeni legați de război: „Rusia” și „Vladimir Putin”.

Pe poziția a doua în topul celor mai populare căutări a fost „recensământul”, un subiect care îi privește pe toți românii și mai ales că anul acesta, pentru prima dată în România, recensământul s-a făcut și online.

Top 3 este completat de „Regină Elisabeta”. Monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a murit pe 8 septembrie. Cel mai longeviv monarh din istorie avea 96 de ani.

Top 10 căutări populare pe Google în 2022

1. Ucraina
2. Recensământ
3. Regina Elisabeta
4. Rusia
5. Nosfe
6. Florin Salam
7. iPhone 14
8. Putin
9. Eurovision
10. Schimbări climatice

Topul întrebărilor puse de români pe Google în 2022

Un număr foarte mare de utilizatori ai Google preferă să pună întrebări pentru a afla informațiile de care au nevoie. Google România a realizat și în 2022 un top „ce este?”, al celor mai populare întrebări puse de români.

Cele mai multe întrebări s-au referit la Roxadustat, substanța cu care a fost depistată pozitivă Simona Halep în urma turneului de la US Open 2022. Cea mai mare jucătoare de tenis din România este suspendată în continuare și așteaptă să își dovedească nevinovăția în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Pe poziția a doua în topul întrebărilor este „Ce este legea marțială”. După izbucnirea războiului din Ucraina, Volodimir Zelensky a instituit legea marțială în Ucraina. Această informație, în contextul în care bărbații ucraineni nu puteau pleca din țară, i-a făcut pe români să caute mai multe date despre” ce este legea marțială”.

A treia cea mai populară întrebare pe Google a fost „Ce este SWIFT”. Aceasta este legată tot de războiul din Ucraina. Printre sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei s-a aflat și excluderea băncilor rusești din rețeaua SWIFT. Mulți români au vrut să afle ce este acest serviciu și de ce este atât de importantă o astfel de sancțiune.

Top 10” ce este…” pe Google în 2022

1. Roxadustat ce este
2. Ce este legea marțială
3. Ce este Swift
4. Ce este NATO
5. Ce este Schengen
6. Ce este NFT
7. Ce este Halloween
8. Ce este ROBOR
9. Ce este Salmonella
10. Metaverse ce este

Cele mai căutate” idei” pe Google în 2022

Atunci când sunt în criză de idei, românii apelează la Google. În 2022 utilizatorii motorului de căutare au încercat să găsească online idei de mâncăruri pentru cină, de nume, de cadouri sau ce să deseneze.

Top 10” idei” pe Google în 2022

1. Idei de cină
2. Idei de mâncare rapidă
3. Idei de costume de Halloween
4. Idei de cadouri
5. Idei mâncare gătită
6. Idei afaceri
7. Idei de desene în creion
8. Idei cadouri de Valentine’s Day pentru el
9. Idei de mic dejun
10. Idei de nume pe Instagram

Cele mai căutate rețete pe Google în 2022

Google este o sursă uriașă de rețete, iar în 2022 oricine vrea să gătească ceva poate fi sigur că va găsi ceea ce caută cu o simplă interogare.

În totul celor mai căutate rețete online anul acesta au fost prăjituri, ciorbe, preparate tradiționale, dar și unele exotice precum „tempura”.

Clasica „negresă” a ocupa prima poziție în topul căutărilor, urmată de „ciorbă de miel tradițională” și „zacuscă”.

Top 10 rețete căutate pe Google în 2022

1. Negresă
2. Ciorbă de miel tradițională
3. Zacuscă
4. Pască fără aluat
5. Cozonac cu nucă rețeta bunicii
6. Tempura
7. Clătite pufoase
8. Balmoș
9. Ciorbă a la grec
10. Macarons

Sursa: StirilePROTV

Articolul precedentPoliția locală a primit oficial dreptul de a amenda șoferi pe drumurile publice. “Poate solicita aceste date de identificare”
Articolul următorProgramul Consiliului JAI și ora la care am putea afla dacă intrăm în Schengen