Magazinele alimentare de toate dimensiunile vor fi obligate să primească sticle goale de la populație și să-i plătească garanția, printr-un sistem de garanție-returnare (SGR) decis de Guvern.

Taxa pe ambalaje va fi implementată din toamnă. Guvernul a aprobat o OUG cu măsuri pentru implementare a sistemului de garanţie returnare pentru ambalaje nereutilizabile. Potrivit documentului, Ministerul Mediului va putea înfiinţa societăţi pe acţiuni pentru a gestiona acest sistem.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o OUG pentru reglementarea unor măsuri de implementare a sistemului de garanţie returnare pentru ambalaje nereutilizabile, precum şi modificarea unor acte normative.

”Noile reglementări introduse de actul normativ vor da posibilitatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor să înfiinţeze societăţi pe acţiuni, cu participarea statului la capitalul social, ca acţionar unic. De asemenea, este prevăzută situaţia în care poate participa la capitalul social al unei societăţi existente nou-înfiinţate la care exercită, în numele statului, calitatea de acţionar, conform prevederilor HG privind stabilirea sistemului de garanţie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile”, anunţă Executivul, într-un counicat de presă. (sursa)

Articolul precedentMomentul în care elicopterul în care se afla și un pilot român se prăbușește în apă, în Grecia (VIDEO)
Articolul următorUntold 2022. Așa arată apartamentul de aproape 5.000 de lei/noapte ce poate fi închiriat pe durata festivalului de la Cluj. Se poate și mai scump!