ZF.ro: România şi ţările din est se confruntă cu cele mai mari creşteri de preţuri, mult peste media UE de 9,9%. În Luxemburg, una dintre cele mai bogate ţări, inflaţia e doar 4,3%.

Spre comparaţie, rata medie a inflaţiei la nivelul tuturor ţărilor UE este de 9,9% în februarie 2023, iar în zona euro ea scade la 8,5%.

Astfel, deşi aceasta este o problemă generală în întreaga Europa, ritmul de creştere al preţurilor diferă foarte mult între Vest şi Est.

Mai exact, ţări bogate, cu salarii de câteva ori mai mari decât în România, anunţă creşteri de preţuri de o cifră.

Spre exemplu, micuţul stat Luxemburg, unde salariul minim este de aproape 2.400 de euro pe lună, a avut în februarie 2023 o rată a inflaţie de doar 4,3%.

În Spania, Grecia, Franţa şi Belgia preţurile au crescut cu circa 6%. (Cristina Roșca)

Articolul precedentANAF. Persoanele juridice române, care în anul 2022 au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și care îndeplinesc condițiile pentru aplicarea acestui sistem și în 2023, NU au obligația de a depune declarație de mențiuni pentru a comunica menținerea acestui sistem de impunere
Articolul următorCât vor avea de așteptat șoferii loviți în trafic de cei cu asigurare RCA Euroins, până își vor primi banii