Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat, într-un interviu pentru Europa FM, că Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hosu, a fost achitat, deși o decizie definitivă în cazul acestuia ar urma să fie pronunțată de instanță în 7 februarie. În prima instanță, Dan Hosu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în septembrie 2020, iar în aceeași zi Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, miercuri, într-un interviu pentru Europa FM, dacă este mulțumit de activitatea șefilor parchetelor, inclusiv a Giorgianei Hosu, care a demisionat după ce soțul său a fost condamnat.

  • ”Și ulterior achitat. Am putea spune că doamna și-a dat demisia, cu adevărat de onoare, pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final”, a răspuns Cătălin Predoiu

Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT, nu are însă o decizie definitivă a instanței, după ce Tribunalul București l-a condamnat în 2020 la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție. Curtea de Apel București ar urma să pronunțe o hotărâre definitivă în 7 februarie, după nenumărate amânări, conform portalului instanțelor de judecată.

Joi, ministrul Justiției a revenit, vorbind despre „o afirmație eronată” și cerându-și scuze. El spune că este exclusiv vina sa, pentru că nu a verificat „informația parvenită din surse neoficiale” (sursa)

Articolul precedentDavos 2023. Au explodat cererile pentru prostituate de lux de la începerea forumului
Articolul următorMarcel Ciolacu anunță că vrea o taxă pentru companiile care au profitat în urma pandemiei și a războiului din Ucraina