Valul 4 al pandemiei va fi al nevaccinaților, spune ministrul Sănătății, userista Ioana Mihăilă. Ea a explicat că persoanele vaccinate au un risc mai scăzut să dezvolte forme grave, chiar dacă se infectează cu COVID-19.

Întrebată dacă se discută despre noi restricții în România, Mihăilă a răspuns: „Trebuie în primul rând noi să fim responsabili și să ne vaccinăm, pentru că atunci nu va fi nevoie de restricții. (sursa)

Doamna ministru are tupeul imens de a face aceste declarații în condițiile în care ministerul pe care îl conduce e direct responsabil de eșecul campaniei de vaccinare. Ne aducem aminte, de exemplu, neplata cadrelor medicale implicate (Vlad Voiculescu).

În acest timp, România a folosit până acum puțin peste jumătate din cele peste 17,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID primite de la Uniunea Europeană și a donat peste 550.000 de doze, mare parte către Republica Moldova, în timp ce alte 1,17 milioane de doze au fost vândute către Danemarca. Aproape 2 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au termen de expirare până la finalul lui septembrie. (sursa)

Articolul precedentVrăjeli, abureli și alte socoteli din „România Educată” a lui Iohannis
Articolul următorOrban despre folosirea resurselor GUVERNULUI în campania personală a lui Cîțu: Dacă e adevărat, trebuie să plece