Liderii PNL, reuniți marți seara la partid într-o ședință informală, l-au înfruntat pe Ludovic Orban, contestând dorința acestuia de a fi din nou prim-ministru prin retragerea lui Florin Cîțu. Surse participante la discuții, citate de digi24.ro, susțin că Florin Cîțu a refuzat să se retragă, spunând că doar dacă BPN al PNL va vota pentru acest lucru o va face.

Ludovic Orban a încercat sa arunce în discuție varianta trecerii PNL în Opoziție pentru a-i convinge pe liberali să îl accepte, însă aceștia i-au cerut să obțină în scris acordul USR PLUS și al UDMR pentru funcția de prim-ministru.

Liderii PNL cer astfel un „Acord Tripartit al Coaliției” pentru a fi siguri că nu intră la negocieri fără siguranța că Ludovic Orban ar avea susținerea partenerilor.

Ședința nu s-a încheiat în modul dorit de Ludovic Orban care a evitat să convoace ședința oficială a BPN în care să ceară prin vot retragerea oficială a lui Florin Cîțu. (digi24.ro)


Articolul precedentINFOGRAFIC Date FMI: România printre țările sărace ale lumii în funcție de sprijinul acordat de la buget firmelor și populației în contextul pandemiei. Suntem pe locul 114 în lume, în rând cu state din Africa, Asia și America Centrală
Articolul următorTraian Băsescu, cercetat penal după ce a minţit pentru a ajunge preşedinte, parlamentar şi europarlamentar