Studenții din România pot participa la o competiție cu premii dedicată securității cibernetice, ce constă în rezolvarea unui număr de probleme la nivelul unor aplicații web.

La competiția „Capture the Flag – Universitatea din Suceava” (CTV – USV) pot participa studenți din România și din străinătate, care se pot înscrie prin formarea unor echipe de maximum 4 persoane.

Competiția, ajunsă la a 6-a ediție, se va desfășura online în perioada 18 – 19 noiembrie 2021, iar studenții participanți trebuie să aibă un mentor sau antrenor din cadrul universității din partea căreia se înscriu.

Mai multe detalii găsiți AICI

Provocările CTV sunt captarea unui număr de coduri (flags) la nivelul aplicațiilor web sau sistemelor cu vulnerabilități induse.

Studenții vor analiza și rezolva sarcini specifice rețelelor de calculatoare și probleme de securitate a datelor într-un mediu virtual găzduit pe o platformă informatică dedicată.

În funcție de fiecare sarcină rezolvată, aceștia vor primi un număr de puncte, iar la final va fi realizat un clasament general. Echipele clasate pe primele trei locuri vor fi premiate.

La ediția de anul trecut au participat 29 de echipe de studenți din România, Moldova și Ucraina, iar pe primele 3 locuri s-au clasat două echipe din cadrul Universității Politehnica din București (locurile 1 și 3) și pe locul al doilea studenții din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”. (sursa)

Articolul precedentActorul Alec Baldwin a împușcat doi oameni pe un platou de filmare / O femeie a decedat, iar regizorul filmului e grav rănit
Articolul următorCine sunt europarlamentarii români care au votat împotriva fermierilor la Bruxelles