Președintele SUAJoe Biden, a aprobat miercuri, 2 februarie, trimiterea de trupe în Europa de Est, inclusiv în România, potrivit unor oficiali americani citați de CNN.

Măsura a fost luată în semn de susținere față de aliații NATO amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Pentagonul va face anunțul oficial la ora 17:00 (ora României). Vor fi trimiși aproximativ 2.000 de militari americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv România, mai notează CNN.

În țara noastră ar urma să ajungă 1.100 de soldați americani.

Pe 29 ianuarie, pe fondul tensiunilor între Rusia și Ucraina, liderul american a anunțat că va trimite militari americani în Europa de Est ”în curând”. Biden a exclus posibilitatea desfășurării de trupe în Ucraina, țară care nu este membră NATO.

SUA au plasat 8.500 de trupe în alertă ridicată pentru desfășurarea în Europa. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a precizat că trupele vor fi disponibile în funcție de felul în care evoluează situația, potrivit Digi24. (sursa)

Articolul precedentPeste 65% dintre români ar vota un partid naţionalist. Câți alegători ar susține ieșirea României din UE, deși NICIUN partid nu propune așa ceva!
Articolul următorStarea de alertă se prelungește, însă cu o relaxare: nevaccinații vor avea acces în supermarketurile din malluri