Cu un CV impresionant, candidatul PSD se recomandă orădenilor prin activitatea sa profesională și academică. Adrian Madar a absolvit două facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca: Facultatea de Științe Economice, fiind licențiat în Finanțe și Facultatea de Matematică și Informatică, având și un masterat în matematică. A fost director de bancă, acum este director în cadrul unei spital privat.

Fost secretar de stat și secretar general adjunct în cadrul Secretariatului General la Guvernul României, în prezent, Adrian Madar este președinte al PSD Oradea și liderul grupului consilierilor locali ai PSD, fiind vocea care a ținut vie opoziția din Consiliul Local Oradea în ultimii 4 ani.

1. De la consilier local la candidat pentru funcția de primar. Cum va reuși Adrian Madar să-i facă pe orădeni să aleagă pentru prima dată un primar ”de stânga”?

Primarul orașului, oricare ar fi acesta, nu trebuie ales de oameni pentru că este ”de stânga” sau ”de dreapta”. A administra eficient in slujba oamenilor nu ține cont de culoarea politică, iar nevoile unei comunități nu sunt doctrinare. Acestea sunt simple și concrete, iar ceea ce se numește ‘nivelul de trai’ si îmbunătățirea acestuia ar trebui să reprezinte, de fapt, scopul principal al întregii activități administrative.

Calea de urmat a oricărei administrații calificate și de bună credință, constă în identificarea necesitaților și rezolvarea acestora într-o ordine prioritară. Nu există alta cale.

O conducere  administrativă, în care omul, concret, nu este situat în centrul atribuțiilor  administrative, ca beneficiar direct,  nu va  putea identifica și organiza  prioritățile  comunității;  plecând de la nevoile de bază ale alegătorilor care o compun. Numai astfel, se prefigurează, real, grija față de om.

Astăzi acest lucru nu se întâmplă, iar continuarea ”dezvoltării” orașului în viziunea actuală a PNL, sacrifică acest principiu. Lipsa unui plan coerent bazat pe necesitați, suprataxarea contribuabilului, consultarea publica de ochii lumii, lipsa de transparență în procesul decizional și măsurile excesive, abuzive ale exproprierilor, vor adânci și mai mult distanța dintre oameni și administrația Municipiului.

Administrația liberală a orașului a uitat complet omul din perspectiva politicii sale. Există o abordare arogantă, lipsită de umanitate. Orădeanul este un simplu contribuabil, cartierele sunt niște bucăți de hartă pe unde se desenează cu rigla proiecte ”de dezvoltare”.

Nicio ambiție politică nu are dreptul să treacă peste consultarea oamenilor. Politica administrativă fără participare publică este sortită eșecului.  

2. Prin ce se va diferenția primarul Adrian Madar de predecesorul său ?

Ambiția administrației PNL a făcut ca noi să fim campioni la absorbția de fonduri europene, dar, în mod paradoxal, în coada clasamentului în ceea ce privește nivelul de trai. În ultimii patru ani datoria municipiului Oradea a crescut de 2,5 ori, adică de la 60 de milioane la 150 de milioane de euro. Această sumă uriașă este consecința unui management axat mai mult pe capital de imagine, și mai puțin pe măsuri menite să crească nivelul de trai, măsurabil prin indicatori de performanță.

Când vine vorba de bugete, cifre și tarife, este greu să fiu înșelat.

Cunosc foarte bine toate mecanismele bugetare, în timp ce experiența mandatului de consilier local mă va ajuta să construiesc, alături de echipa mea, modelul de administrație pe care îl propun orădenilor, bazat pe creșterea nivelului de trai și transparență administrativă, încurajând consultarea publică ca procedură necesară identificării problemelor și soluțiilor în comunitate.

Este evidentă nevoia unui Proiect Nou Pentru Comunitate.

Vă vom face cunoscut în zilele ce urmează Proiectul Nostru Pentru Comunitatea Orădeana, intitulat sugestiv ORADEA NOASTRĂ 2028, proiect născut din grija față de orădean, cu priorități ce vor fi evident supuse unei consultări publice necesare armonizării acestuia.

3. Mulți orădeni care vă împărtășesc ideea că este necesară o schimbare a conducerii actuale a orașului, sunt circumspecți la șansele Dumneavoastră de a reuși într-un timp atât de scurt să întoarceți preferințele electorale ale orădenilor. Ce le transmiteți?

Ce pot eu să fac în calitate de candidat la funcția de Primar în slujba comunității orădene, este să asigur familia orădeana de onestitatea demersului meu, și să le prezint în același timp, cu bună credință, înțelegerea mea asupra misiunii actului administrativ în folosul comunității noastre.

Iar experiența și pregătirea profesională îmi oferă toate abilitățile de care un primar are nevoie pentru aceasta. Credința mea este că primarul Adrian Madar va fi cu adevărat un primar pentru oameni și o alternativă necesară și curată la actuala conducere.

(CMF: 21240002)

Articolul precedentParchetul European ameninţă că dă în judecată Comisia Europeană. Kovesi i-a scris Ursulei von der Leyen (Politico)
Articolul următorInflația scade sub 6% pentru prima oară în 3 ani