PSD rămâne principalul partid din România, potrivit unui sondaj CURS, urmat de PNL. Cele două partide principale din Coaliția de Guvernare au împreună 57% dintre opțiunile românilor, la care se mai adaugă 5% de la UDMR.

Un sondaj CURS realizat la nivel național în perioada 8 – 22 septembrie 2022 indică faptul că PSD și PNL ar putea să formeze singure guvernul, cu o majoritate confortabilă, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare:

PSD – 35%
PNL – 22%
AUR – 15%
USR – 8%
UDMR – 5%
PMP  – 4%

Sondajul indică faptul că Armata (63%), Biserica (61%) și Pompierii (61%) sunt singurele instituții care se mai bucură de o încredere mare în rândul românilor.

La polul opus, românii au cea mai puțină încredere în Președinție (12%), Parlament (10%) și Partidele politice (8%).

Acelaşi sondaj CURS indică faptul că românii se pregătesc pentru înrăutățirea nivelului de trai: 79% cred că lucrurile merg într-o direcție greșită!

Principalele probleme de care conducerea țării ar trebui să se ocupe de urgență sunt prețurile, criza economică, pensiile și salariile.

84% spun că sunt destul de afectați și foarte afectați de creșterea prețurilor.

98% se așteaptă să existe noi creșteri de prețuri în lunile următoare la energie, alimente și întreținere, iar 62% la carburanți.

82% consideră că creșterea prețurilor și criza energetică sunt foarte mult influențate de războiul din Ucraina.

Sondajul a fost realizat cu ajutorul a 1.015 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, iar marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.1%. (sursa)

Articolul precedentÎncă o companie a lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Iohannis, câștigă contracte publice: 300 de milioane de lei. Înainte să ajungă Iohannis președinte, compania nu era foarte interesată de licitațiile publice
Articolul următorDupă ce suedezii, ”modelul” nostru în viață, au votat masiv un partid neonazist, italienii aduc la putere un partid cu origini fasciste!