Șoferii care nu pot fi testați pentru alcool sau droguri pot rămâne fără permis auto timp de 24 de ore. Aceasta este propunerea înaintată de Sindicatul Europol pentru a reduce numărul mare de accidente auto.

Potrivit unei propuneri înaintate de polițiștii din cadrul Sindicatului Europol, șoferii care nu pot fi testați pentru alcool sau droguri pot rămâne fără permis auto timp de o zi.

Sancțiunea s-ar putea aplica atât în cazul șoferilor care nu pot face testarea din motive medicale, cât și în cazul celor care refuză testarea. Astfel, pe lângă dosar penal, aceștia se pot alege și cu permisul confiscat pentru 24 de ore.

Sindicatul Europol consideră că este importantă aplicarea acestei măsuri, deoarece în România sunt foarte mulți șoferi care nu respectă regulile de circulație rutieră.

Proiectul a fost postat pe pagina Ministerului Afacerilor Interne și se află în acest moment în transparență decizională. El este adresat conducătorilor auto, polițiștilor din cadrul Poliției Române, cât și celor din cadrul poliției locale, dar și administratorilor de drumuri.

Măsurile vin în contextul în care, la nivel european, România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere. Țara noastră are la dispoziție mai puțin de patru ani de a îndeplini obiectivul de reducere a numărului de accidente cu 25 %. (sursa)

Articolul precedentFabrica de ii şi iţari din China, profit record după nunta lui George Simion!
Articolul următorSalariul minim în România ar putea crește până la 3.000 de lei. PSD vrea să crească și pensia