Problema majora nu e faptul ca cel ce acum ne este prim-ministru a condus masina dupa ce baut bine acum 20 de ani – scrie sociologul Gelu Duminică. Nu cred ca o intamplare din tinerete arata caracterul unui om si nici nu dau lectii de morala, eu insumi facand multe greseli in viata mea. In ultimii 7-8 ani, de cand e in viata publica romaneasca, nu l-am vazut vreodata pe dl Citu baut si nici nelalocul lui, din punct de vedere al comportamentului public, asa ca nu ma voi inscrie in corul celor il fac in toate felurile din cauza acelei intamplari.

Problema majora este ca viitorul, poate, presedinte al PNL a fost incarcerat. Nu conteaza pentru ce, si nici pentru cat timp. Faptul ca principalul om politic al momentului (este PM in functie si, poate, presedinte al partidului de guvernare) are o asemenea tinichea de coada, va oferi tone de munitie opozantilor si nu vad deloc bine partidul condus de domnia sa in campaniile electorale viitoare. Si, in lumina acestei noi informatii, nu il vad bine nici pe Presedintele Iohannis care va trebui sa justifice cautionarea unui om politic care va fi prezentat publicului ca fiind un “infractor condamnat”.

USR-PLUS primeste si el un mare “sah”, pentru ca eventuala sustinere a dlui Citu va arunca la cos campania “Fara penali”, campania stindard a acestei formatiuni politice. Nu pentru ca dl Citu ar fi, conform legii din Romania “penal”, ci pentru ca in mentalul colectiv romanesc nu prea exista termenul de reabilitare pentru o persoana care a fost incarcerata. Si opozantii politici vor fructifica la maxim acest lucru.

Daca tine, cu adevarat, la numele si onoarea partidul domniei sale, si la stabilitatea politica a Romaniei, dl Citu ar trebui sa se retraga din cursa electorala in care este inscris. Sunt aproape sigur ca nu o va face decat daca Presedintele Iohannis va da semnalul necesar. Eu, unul, ma astept sa il dea… (sursa)

Articolul precedentUn studiu al Universităţii Harvard care a durat 80 de ani a scos la iveală ceea ce ar putea să fie secretul pentru o viaţă fericită
Articolul următorÎn mintea copiilor! Cîțu, răspuns la scandalul condamnării din SUA. Maraton de poze cu el la New York și dedicații muzicale…