Mai mulți parlamentari PSD, informează ziare.com, au întocmit un proiect de lege care prevede ca fiecare român să primească, din partea statului, câte 30 de măști de protecție. Acestea ar urma să fie distribuite de autoritățile publice locale.

Potrivit proiectului inițiat de mai mulți parlamentari PSD măștile de protecție vor fi acordate gratuit.

“Prin prezenta lege se acorda gratuit un set de 30 masti de protectie pentru fiecare cetatean roman aflat pe teritoriul Romaniei pana la data de 15 mai 2020”, se arata in proiectul depus joi de mai multi parlamentari PSD si ProRomania.

Potrivit documentului, in actualul context epidemiologic determinat de raspandirea noului coronavirus, “Ministerul Sanatatii prin Unifarm S.A. dispune achizitionarea de masti de protectie, conform standardelor europene in vigoare, preponderent de la producatori interni si din import”.

Fondurile pentru acordarea mastilor ar urma sa fie asigurate de la bugetul de stat si din fondurile proprii ale companiei Unifarm.

“Distributia mastilor se realizeaza de compania Unifarm S.A. prin Directiile de Sanatate Publica judetene si a Municipiului Bucuresti catre autoritatile publice locale. Autoritatile publice locale se vor asigura de distribuirea catre fiecare cetatean al setului de 30 masti de protectie in mod gratuit“, se mai arata in proiectul de lege initiat, printre altii, de liderul social-democratilor, Marcel Ciolacu.

Purtarea măștilor de protecție ar urma să devină obligatorie în mijloacele de transport și în alte spații publice, după data de 15 mai.

Articolul precedentParlamentul a modificat OUG privind suspendarea ratelor, fără costuri pentru debitori. PNL atacă la CCR
Articolul următorNu mai purtați mască şi mănuşi în mașină sau în aer liber!