Comisarul european pentru comerţ, irlandezul Phil Hogan, şi-a anunţat miercuri seara demisia după ce a fost acuzat că a încălcat regulile sanitare anti-coronavirus din ţara, participând la un dineu de gală, potrivit agenţiilor de presă internaţionale.

“Da, a demisionat”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al lui Hogan, care dezminţise că ar fi încălcat cu bună-ştiinţă restricţiile sanitare introduse în Irlanda, scrie agerpres.ro.

Premierul Irlandei, Micheal Martin, a declarat că Phil Hogan “a subminat întreaga abordare privind sănătatea publică din Irlanda”.

Phil Hogan, comisarul Uniunii Europene pentru Comerţ, a prezentat scuze pentru participarea la evenimentul desfăşurat în vestul Irlandei, dar Guvernul susţine că a încălcat şi regulile privind autoizolarea la revenirea din oraşul belgian Bruxelles. Phil Hogan a revenit de la Bruxelles în Irlanda pe 31 iulie şi a mers la reşedinţa sa temporară de la Clubul de golf “K Club”, în Co Kildare.

La revenirea din Belgia, Phil Hogan trebuia să stea în izolare 14 zile. Pe 5 august, el a mers la Dublin pentru a face un test Covid-19, care a ieşit negativ. În acest context, a ieşit din izolare. Însă Serviciul guvernamental irlandez pentru Sănătate susţine că Hogan trebuia să continue izolarea până la finalul celor 14 zile.

Pe 19 august, Phil Hogan a participat la un dineu organizat de un club de golf în comitatul irlandez Galway. La eveniment au fost alte aproximativ 80 de persoane. (sursa)

Articolul precedentRomânia ignoră o armă anti-COVID, britanicii o fac politică de stat: „Ne va salva sistemul sanitar!“
Articolul următorIohannis și Orban, nu PSD, au majoritate în Parlament. Nu pot da vina pe alții!