Pe fondul crizei energetice, guvernul german intenționează să introducă o nouă reglementare pentru a se asigura că cetățenii și întreprinderile folosesc mai puțină energie pentru a încălzi clădirile, potrivit publicației.

Verificarea și optimizarea sistemelor de încălzire centrală pe gaz în clădiri rezidențiale și nerezidențiale din Germania, propusă de vicecancelarul, ministrul afacerilor economice și protecției climei, Robert Habeck, pentru a economisi energie, va costa aproximativ 10 miliarde de euro a relatat duminică ziarul Welt am Sonntag, cu referire la calculele Asociației Federale a Societăților Germane de Imobiliare și Imobiliare (GdW) aflate la dispoziție.

Pe fondul crizei energetice, guvernul german intenționează să introducă noi reglementări pentru a se asigura că cetățenii și întreprinderile folosesc mai puțină energie pentru a încălzi clădirile, a spus ea. În special, toate sistemele de încălzire centrală pe gaz din cel puțin un milion de clădiri rezidențiale și nerezidențiale trebuie să fie supuse inspecției generale și optimizării în următorii doi ani. Potrivit estimărilor industriei, costul acestui lucru se va ridica la aproximativ 10 miliarde de euro.

„Dacă a doua parte a regulamentării [privind asigurarea aprovizionării cu energie a Germaniei] va intra în vigoare, doar pentru coordonarea în următorii doi ani va fi necesar să se investească cel puțin 7 miliarde de euro pentru aproximativ 7 milioane de unități locative afectate”. a spus asociația.

În plus, la acestea ar trebui adăugate cel puțin încă 2,7 miliarde de euro costuri, pe care Ministerul German al Economiei le alocă pentru prima parte a decretului – o verificare puțin mai complexă a încălzirii, cu un studiu, printre altele, al setărilor de temperatură. Pe termen mediu, noul regulament de economisire a energiei ar trebui să se aplice tuturor clădirilor cu mai mult de șase apartamente, precum și spațiilor nerezidențiale cu o suprafață mai mare de o mie de metri pătrați.

Costul total de aproape 10 miliarde EUR este comparabil cu economiile de gaz de 8,4 miliarde EUR proiectate de minister în primii doi ani.

„Costurile de coordonare sunt uriașe: va fi nevoie de ingineri și instalatori de încălzire specializați pentru a verifica fiecare cameră din fiecare apartament”, a spus CEO-ul GdW, Ingeborg Esser.

Cu toate acestea, guvernul federal este convins că proprietarii de case ar trebui să fie forțați să economisească bani în ciuda creșterii prețurilor la energie. „Economiile necesare pe termen scurt nu vor fi realizate doar prin măsuri voluntare și angajamente de reducere a consumului de energie”, se arată în hotărâre. Cu toate acestea, introducerea unei amenzi nu este planificată inițial. Dar, de exemplu, chiriașii își pot da în judecată proprietarii în caz de inacțiune.

Pe 24 august, pe fondul unei situații dificile cu aprovizionarea cu energie a țării, guvernul german a convenit asupra măsurilor de economisire a energiei în timpul iernii, care vor reduce consumul de gaze cu 2-2,5%. Ele presupun, în special, o reducere a temperaturii pentru birouri și instituții publice de la 20 la 19 grade, oprirea publicității exterioare și a iluminatului clădirilor și monumentelor de la 22:00 la 06:00. În plus, proprietarilor de magazine li se va interzice să țină ușile deschise pentru perioade lungi de timp. (sursa)

Articolul precedentNunta fiicei ministrului Energiei. Paravan pentru luare de mită?
Articolul următorRomânia – succes neașteptat la producția de biciclete în Uniunea Europeană