O nouă acuzație pentru Simona Halep. Conform Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, s-ar fi descoperit nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară și separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din pașaportul biologic al sportivei (ABP), conform ITIA.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanța interzisă Roxadustat, la US Open, în august anul trecut.

Acuzația suplimentară s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experți. Această acuzație este separată și se adaugă acuzației legate de Roxadustat existentă din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a Simonei Halep.

Nicole Sapstead, Senior Director pentru Anti-Doping la ITIA: „Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces – și într-adevăr oricare altul la ITIA – ne-am hotărât să rămânem în legătură cu Simona Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună. Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să ținem legătura cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai eficient posibil.” (sursa)

Articolul precedentReacția autorităților din România după atenționarea rușilor privind norul radioactiv: „Românii nu au nici un motiv de îngrijorare”
Articolul următorCe înseamnă să ai bani și timp liber… Boris Johnson va fi tată pentru a opta oară!