Medicul psihiatru Ovidiu Alexinschi, coordonator al Clinicii „NO addict”, oferă trei sfaturi simple pentru a putea evita sau pentru a reduce neplăcerile cauzate de băuturile alcoolice.  Primul: la fiecare pahar de băutură să se consume în paralel şi un pahar de apă, având în vedere că alcoolul deshidratează şi are şi un efect diuretic important, relatează Ziarul de Iași.

„Regula este una simplă şi uşor de reţinut – 1:1. La fiecare pahar de băutură – 1 pahar de apă. Cheia este să rămâi bine hidratat şi să nu forţezi rapid, unul după altul, paharele de băutură. Mai toarnă şi un pahar de apă”, a mai spus medicul ieşean.

A doua regulă este să mâncăm bine înainte de a bea pentru că în caz contrar concentraţia de alcool în sânge va creşte mult mai repede.

A treia regulă sugerată de specialistul ieşean este cea legată de dozarea cantităţii de alcool consumate în decursul unei zile.

„Gândeşte-te că o masă şi o petrecere de sărbătoare nu este un concurs de mâncat şi băut. Setează-te mental pentru voie bună, pentru socializare, pentru bucuria reîntâlnirii cu prieteni dragi sau familie. Nu pentru un maraton bahic şi un dezmăţ culinar. Dacă vrei să bei, este bine să alegi ceva ce îţi place şi cu care eşti confortabil, să guşti şi să savurezi, ca un catalizator al stării de bine, în doze mici, spaţiate”, a concluzionat specialistul ieşean.

Dr. Ovidiu Alexinschi mai reaminteşte că un consum moderat de alcool contribuie la petrecerea unor clipe mai plăcute alături de cei dragi şi la o atmosferă de sărbătoare.

Articolul precedentBărbat din Oradea, cercetat penal şi internat cu forţa în spital după ce şi-ar fi agresat partenera
Articolul următorAzi începe cea de-a doua sesiune de înscriere a primăriilor în Programul Iluminat Public